Kokkolaan perustetaan urheilupuisto

Kokkola saa vuoden 2021 alussa uuden imagon ja sloganin. Sen lisäksi Kokkola haluaa tehdä muutakin pitääkseen kaupungin eläväisenä ja parantaakseen kaupunkikuvaa. Keski-Pohjanmaalle on toivottu jo jonkin aikaa lisää asukkaita, sillä joissakin kunnissa asukasmäärät ovat kohtalaisen pieniä. Kun alueelle rakennetaan ja suunnitellaan uutta, saa se ihmisten mielenkiinnon heräämään. Näin myös tulevat sukupolvet jäävät alueelle aikuistuessaan sen sijaan, että he muuttaisivat muualle esimerkiksi töiden tai opiskeluiden perässä.

Perusteilla oleva Kokkolan Urheilupuisto Oy haluaa viedä kaupungin tapahtumia ja urheilua eteenpäin. Kokkolan Urheilupuisto Oy haluaakin yhdistää nämä kaksi asiaa, mikä helpottaa Kokkolan tilannetta ja tekee siitä mielenkiintoisemman.

Hybridiareenalla urheillaan ja nautitaan kulttuurista

Kokkolan urheilu- ja keskuspuiston päivityksen tarpeesta ollaan oltu tietoisia jo kauan. Urheilupuisto ei ole vastannut nykyajan odotuksia urheilun tai tapahtumajärjestämisen osalta. Esimerkiksi jalkapallojoukkueiden on ollut hankala järjestää otteluita, sillä kenttä ei ole ollut sopivassa kunnossa. Niin jalkapallokentän uudistuksia kuin muitakin Urheilupuiston uudistuksia on käyty läpi jo useamman vuoden ajan. Nyt suunnittelutyö alkaa vihdoin tuottaa tulosta, sillä Urheilupuistoa alkaa viemään eteenpäin osakeyhtiö. Näin toiminta ja rakentaminen on tavoitteellista, sillä valmistumiselle asetetaan aikataulu.

Kokkolan kaupunkiin rakennettavan kokonaisuuden nimeksi on annettu Hybridiareena. Sen yhteyteen on suunniteltu sekä sisätiloja että jalkapallostadion. Kokkolan kaupungissa ollaan suunniteltu, että stadionia voidaan käyttää myös tapahtumien järjestämiseen. Kyseessä on siis areena, joka pystyy täyttämään suuremmankin kokoluokan tapahtuman tarpeet. Voidaan siis olettaa, että rakentamisessa menee aikaa. Hyvä asia kuitenkin on, että suunnitelmat ovat jo edenneet pitkälle. Kokkolan kaupunki on ladannut YouTube-kanavalleen videon, jossa käydään läpi uuden areenan suunnitelmaa. 3D-mallinnus on siis jo tehty ja seuraavaksi on aika alkaa tekemään piirustuksia yhdessä arkkitehtien kanssa. Piirusten tekemisen jälkeen alkaakin pisimpään kestävä urakka, kun areenaa aletaan rakentamaan. Siinä kestää todennäköisesti vuosia, mutta Hybridiareenan voidaan odottaa valmistuvan vuoteen 2025 mennessä.

Kokkolalaiset ja lähiympäristön asukkaat pääsevät siis nauttimaan loistavista urheilumahdollisuuksista vain muutamien vuosien päästä. Sama koskee myös tapahtumia. Hybridiareenan valmistumisen jälkeen Kokkolassa voidaan järjestää areenatason tapahtumia, jonne voidaan kutsua suuriakin nimiä.