Kokkolan kaupunki on saanut uuden brändin

Kokkolan kaupunki on uudistanut ilmettään syksyn 2020 aikana. Toki uusi ilme ei vielä näy kaupungin katukuvassa ja virallisissa tuotteissa, mutta se on julkistettu jo nyt. Kokkolan uusi slogan kuuluukin siten, että ”Meillä on laajempi horisontti”. Uutta slogania voi vuoden 2021 alusta lähtien nähdä kaikissa kaupungin virallisissa kirjekuorissa sekä lomakkeissa, t-paidoissa ja kaupungin työautojen kyljissä. Kokkola siis haluaa todella tuoda uuden brändinsä ja sloganinsa kaikkien nähtäville.

Samaan imagon uudistamiseen kuuluu myös nettisivujen uudistaminen. Kokkolan nettisivut päivitetään uusin värisävyin ja myös nettisivujen sisältö tulee olemaan erilainen. Päivityksillä yritetään saada aikaan se, että Kokkolasta tulee mieleen raikas ja nuorekas sekä eläväinen tunnelma. Kokkolan markkinointi- ja viestintäpäällikkö Päivi Korpisalo on ollut erittäin tyytyväinen uuteen imagoon ja sloganiin. Alkujaan Kokkolan imagon uudistamisesta kilpaili jopa 17 mainostoimistoa, mutta lopulta työ annettiin helsinkiläiselle mainostoimistolle Kaski Agencylle.

Mitä Kokkolan uudella imagolla halutaan tuoda esiin?

Kokkola halusi päivittää kaupunkikuvaansa, sillä aikaisemman imagon koettiin olevan jo vanhanaikainen, eli aikansa elänyt. Uuden imagon avulla halutaan tuoda esiin niitä asioita, jotka kuvaavat Kokkolaa juuri nyt. Kokkolassa riittää työpaikkoja, joten siellä voi saavuttaa mukavan elämän helposti. Taloudellinen toimeentulo on siis turvattu ja tekevältä eivät työt lopu kesken. Kokkolan halutaan viestittää olevan myös turvallinen ja hyvin toimiva kaupunki. Se pystyy tarjoamaan kaikki peruspalvelut jokaiselle asukkaalleen. Kokkolaa ympäröi myös kaunis luonto, mutta historiallekin on jätetty tilaa.

Parasta uuden brändin luomisessa on se, että myös Kokkolassa asuvat henkilöt on otettu mukaan projektiin. Heitä on haastateltu ja muun muassa Kokkolan hyviä puolia on kysytty asukkailta. Vastauksia tulikin paljon, joten iso osa kaupungin väestöstä halusi olla mukana kehittämässä Kokkolaa. Kaupunkilaiset saivat esittää ideoita siitä, kuinka brändiä voisi kehittää. Ideoista kerättiin parhaimmat ja niistä luotiin mainostoimistossa toimiva brändi Kokkolalle. Brändin uusimiselle oli varattu 100 000 euron budjetti. Kokkolan kaupunki onnistui pysymään budjetissa saavuttaen samalla kaikki tavoitteet, jotka brändin uusimiselle asetettiin. Kaupunkilaiset odottavat jo pääsevänsä ihailemaan uutta slogania ja kohta odotus palkitaan!