Keski-Pohjanmaan paikallislehdet

Keski-Pohjanmaan alueella ilmestyy viisi eri paikallislehteä. Suurin näistä on Keskipohjanmaa, jota julkaistaan sekä nettilehtenä että fyysisenä paperisena versiona. Keskipohjanmaa pyrkii tuomaan esille koko alueen tärkeimpiä uutisia laidasta laitaan. Toki mukana on myös lukijan kirjoituksia ja palautteita koskien mitä tahansa Keski-Pohjanmaalla tapahtuvia asioita. Varsinkin netissä julkaistavan lehden puolella on mahdollista kommentoida uutisia ja saada aikaan keskustelua aiheen ympärille. Moni Keski-Pohjanmaan alueella asuva tilaa juuri tämän lehden kotiinsa.

Keskipohjanmaa ei kuitenkaan ole ainoa alueella julkaistava sanomalehti. Tässä artikkelissa tutustutaan myös muihin alueen sanomalehtiin ja siihen, mitä uutisia niissä käsitellään.

Suomenkieliset sanomalehdet

Kokkola-lehti on Kokkolan ja sen lähialueen tapahtumiin pureutuva sanomalehti. Myös tämä sanomalehti toimii niin netissä kuin paperisena versiona. Kokkola-lehdessä julkaistaan monia mielenkiintoisia artikkeleita myös esimerkiksi henkilöistä, jotka ovat lähtöisin Kokkolasta, mutta suunnanneet sen jälkeen muualle maailmaan. Lokakuun 2020 aikana lehdestä on saanut lukea kolmesta Yhdysvalloissa asuvasta naisesta, jotka ovat lähtöisin Kokkolasta. Yhdysvalloissa asuvat entiset kokkolalaiset kiinnostavat nyt enemmän kuin ennen, sillä Yhdysvalloissa eletään jännittäviä aikoja presidentinvaalien alla. Yhdysvalloissa asuvat naiset ovatkin päässeet kertomaan tunnelmistaan.

Lestijoki-lehti taas keskittyy muun muassa Lestijoen, Kannuksen ja Toholammin alueen tapahtumiin. Sanomalehti kertoo uutisia niin koronatilanteen, urheilun, maakunnan talouden kuin muidenkin ajankohtaisten asioiden osalta. Vaikka Lestijoen ympäristöstä löytyy vain pieniä kuntia, ovat ne silti erinomaisen eläväisiä, minkä voi huomata myös uutisten määrästä.

Perhonjokilaakso taas on Ullavan, Vetelin, Halsuan, Kaustisen ja Perhon alueella ilmestyvä lehti. Perhonjokilaaksossa on mielenkiintoisia henkilökuvia, joissa haastatellaan ajankohtaisia ja merkittäviä henkilöitä. Heitä yhdistää se, että he asuvat alueella joko juuri sillä hetkellä tai ovat esimerkiksi lähtöisin kyseiseltä alueelta.

Ruotsinkielistä luettavaa

Keski-Pohjanmaalla on yksi ruotsinkielinen sanomalehti. Se on nimeltään Österbottens Tidning. Sanomalehdessä on uutisia laidasta laitaan kaikille niille, jotka puhuvat äidinkielenään ruotsia. Österbottens Tidning ilmestyy netissä ja varsinaisena sanomalehtenä. Sen uutiset tulevat siinä mielessä laajemmalta alueelta, että kyseinen lehti kirjoittaa uutisista ja tapahtumista myös hieman Keski-Pohjanmaan ulkopuolelta. Se pyrkiikin kokoamaan yhteen laajemman alueen uutiset ainoana ruotsinkielisenä alueella julkaistavana sanomalehtenä.